#116omdagen

Eva: ”När jag försöker gå upp på 100% blir jag sämre…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

Jag började få avslag 2015, på min ansökan om fortsatt sjukpenning på 25 %. Sen har det fortsatt. Jag får fortfarande avslag på varje ansökan, nu med tillägget att min SGI är sänkt till 75%, och eftersom jag jobbar 75% har jag inget utrymme att söka sjukpenning för.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

Jag hade då varit sjukskriven till och från sen 2004 för samma symptom.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Läkaren ville sjukskriva mig för symptom/arbetsoförmåga pga ME, myalgisk encefalomyelit (tidigare ofta kallat CFS, chronic fatigue syndrom).

Hur försörjer du dig nu?

Jag jobbar fortfarande 75%, vilket jag klarar då jag bor ca 10 min från jobbet, dvs ingen resväg, och har flextid, eget rum osv.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

Avslaget motiveras med att jag/vården inte kan presentera objektiva fynd som bevis för hur jag säger att jag mår.

Jag har under alla mina år som sjuk, undantaget insjuknandefasen då jag en tid (några månader) var nästan helt sängliggande, nästan alltid klarat att jobba 75%. Det är när jag försöker gå upp till 100% som jag blir sämre, förlorar arbetsförmåga och mer (ibland helt) sjukskriven.

Jag vilar väldigt mycket på fritiden för att klara av att jobba 75%.

/Eva


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: