Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Inga-Lill: ”Bara att sätta mig i bilen och åka till jobbet tar hela min kraft…”

#116omdagen kommer i en serie inlägg också gestalta ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Först ut är Inga-Lill Karneborn, 59 som intervjuades av Expressen den 20 mars 2018:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?
Fick avslag på första ansökan

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?
Har sju olika diagnoser däribland depression, utmattningssyndrom, hjärtarytmi och kronisk smärta på grund av pisksnärtsskada. Hade sedan tidigare sjukersättning på 50% och läkare ville nu sjukskriva upp till 100%

Hur försörjer hen sig nu?
”Min enda chans att överleva är att gå tillbaka till jobbet och jag vet inte hur jag skulle klara det.” säger Inga-Lill i artikeln. Arbetar natt på ett äldreboende.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Sjukdomarna som anges orsakar inte funktionshinder eller aktivitetsbegränsningar, besvären som beskrivs är välbehandlade och utger inga medicinska hinder.”

”– När jag jobbar så orkar jag ingenting, jag sitter i en fåtölj här. Jag får inte till någonting, jag kan inte handla jag är helt slut i huvudet. Bara att sätta mig i bilen och åka till jobbet tar hela min kraft, jag är helt slut redan innan jag kommer dit.”

”Under nattskiften på äldreboendet väcks hon ofta och har svårt att somna om. En arbetsvecka sov hon endast 15 timmar – det vill säga tre timmar per natt, säger hon. – Jag har sömnproblem men kan inte ta sömntabletter eftersom jag måste kunna vakna och jobba, säger hon.”

Läs hela artikeln om Inga-Lill via denna länk:
Inga-Lill har sju diagnoser – nu måste hon jobba igen


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

 

Annons


%d bloggare gillar detta: