Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Johanna: ”Jag syns inte i statistiken över sjukskrivna – men det betyder inte att jag är frisk!”

#116omdagen kommer i en serie inlägg också gestalta ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Här får ni möta Johanna Pettersson som intervjuades av SVT den 19/12-17:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?
Runt ett år

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?
Aggressiv bröstcancer med påföljande ångest och PTSD.

Hur försörjer hen sig nu?
Det framgår ej av artikeln.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”– En kvinna från Försäkringskassan informerade mig om att jag skulle förbereda mig på att friskskriva mig direkt efter sista behandlingen och vara beredd på att söka jobb, minns hon. Annars kunde jag bli utförsäkrad för livet.” berättar Johanna i artikeln

Johanna berättar:

”Nu har det gått mer än 365 dagar sedan diagnosen och idag är Johanna utförsäkrad. – Jag är utkastad, förtydligar hon. Jag syns inte i statistiken över sjukskrivna – men det betyder inte att jag är frisk! I mitt fall är dessutom risken för återfall stor./…/– Vi bor i Sverige och en demokrati. Då förväntar jag mig att bli humant bemött när jag ligger på botten. Inte behöva kämpa för att bli trodd.”

Läs hela intervjun med Johanna här:
Johanna överlevde cancern – nu kämpar hon mot Försäkringskassan


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser? 


Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: