Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anna-Carin: ”Jag har fått mitt sjätte avslag sedan juni 2017…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

2,5 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Heltid. Stora ryggbesvär och nervsmärta i benet som är kronisk. Ångest och oro. Från 4 juni Utmattnings syndrom ( är född med grav skolios, korsettbehandlad och ryggen blir snedare som ger mig mer smärta)

Hur försörjer du dig nu?

Lever på min sambo. Då arbetsförmedlingen anser jag är färdigutredd, med bedömd ingen arbetsförmåga, har de också slängt ut mig

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

De bedömde att min arbetsförmåga inte var nedsatt i ett normalt förekommande arbete. Det medicinska underlaget ger inte stöd för att arbetsförmåga skulle vara nedsatt.

Jag hade oturen att få en läkare som inte ville sjukskriva mig. Hon undersökte inte min rygg men efter att ha träffat mig en gång i ca 20 minuter ansåg hon att jag hade svår ångest och depressions problematik som borde undersökas av öppenpsyk. Fick svar från öppenpsyk att de bedömer att jag ska behandlas av vårdcentralen.

Har nu en bra ryggläkare men har ändå fått avslag. Efter det har jag fått mitt 6:e avslag sen juni 2017. I juni konstaterade på samverkansmöte med AF, FK och läkaren att jag genomgått tillräckligt med utredningar och arbetsträningar och jag har ingen arbetsförmåga.

Jag hade tidsbegränsad sjukersättning 2004-2010 men blev utförsäkrad 2010 när regeringen drog in den tidsbegränsade sjukersättningen utan ny utredning. Fick även avslag på ansökan om sjukersättning på heltid.

/Anna-Carin


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: