Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anonym: ”Vart katten hittar man ett sånt jobb?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

Sedan 2011 men olika former av sjukskrivningar,arbetsträningar och utredningar.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Fibromyalgi , GAD, ADHD, 5 utmattningssyndrom och misstänkt ME

Hur försörjer du dig nu?

A-kassa

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

Ungefär: ”Vi tror du har dina besvär men det hindra dig inte att ta ett 100% jobb där du kan arbeta i lugn och stressfri miljö där du inte behöver vara socialt kompetent och inte behöver lyfta något.”

Avslag både på sjukersättning och sjukpenning, väntar på dom i förvaltningsrätten 2018. Har hållit på sen 2011 men olika former av sjukskrivningar, arbetsträningar och utredningar in i absurdum. Fick försörjningsstöd av soc i 2 mån. Så nu går jag på a-kassa och väntar på beslut från Förvaltningsrätten och en ny plats för att arbetsträna på som ännu en gång kommer gå åt pipsvängen för jag är sjuk. Alla andra förstå det men inte F-kassan. Jag har fibromyalgi , GAD, ADHD, 5 utmattningssyndrom och ME (som jag inte fått på papper ännu pga jag varken har ekonomi el ork att ta mig till Stockholm eller Göteborg få å få det på papper. Här säger läkarna i alla fall ja nått mer än fibro å UMS är det, men vad?)

Avslaget motiverade dom med nått så här: ”Vi tror du har dina besvär men det hindra dig inte att ta ett 100% jobb där du kan arbeta i lugn och stressfri miljö där du inte behöver vara socialt kompetent och inte behöver lyfta något.”

Det där med socialt kompetens har jag hakat upp mig på och kommer aldrig glömma. Vart katten hittar man ett sånt jobb? Både läkarna, husläkare, psykiatrin och också gjort sån där utredning hos oberoende läkarteam för f-kassan – och dom typ beklaga att dom inte hade något positivt att säga om min framtid.

Ingen god prognos alls.

/Anonym


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: