Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Jessica: ”Det syns inte på mig hur jag mår…”

#116omdagen kommer i en serie inlägg också gestalta ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Här får ni möta Jessica Bladh, 45 år gammal, som intervjuades av Expressen den 14/12 2017:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?
I slutet av 2016.

Hur längre hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?
Jessica i sjukskrevs maj  2014, så efter ca 2,5 år.

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?
Utmattning. Via bl.a. arbetsskadenheten på försäkringskassan blev hennes utmattning även godkänd som arbetsskada. Omfattning nämns inte i artikeln.

Hur försörjer hen sig nu?
I kombination av kollektivavtalet och att utmattningen klassats som arbetsskada har Jessica levt på sparade semesterdagar då hon även blev uppsagd från sitt jobb. Efter det har Jessica arbetstränat och genomgår arbetsförmågeutredning och försörjningen har bestått av aktivitetsersättning. Det är oklart hur situationen ser ut idag.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Trots att myndighetens egna läkare bedömde att Jessica hade stora kognitiva problem & sömnsvårigheter anser försäkringskassan att ”hon skulle kunna ta vilket jobb som helst på arbetsmarknaden”

”Det syns inte på mig hur jag mår, jag är väldigt hjärntrött. Efter det här samtalet kommer jag att få en minneslucka och stänga ner hjärnan, säger Jessica.”

Läs hela intervjun med Jessica Bladh här:
Jessica blev utförsäkrad – trots intyg från läkare.


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: