Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

A.M.: ”Kan inte sova och vill bara gråta och gråta…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

8/6 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

Sedan 2008

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Ledproblem, stelopererad rygg

Hur försörjer du dig nu?

Har ingen försörjning. Ej rätt till a-kassa.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

FK-s motivering va att jag va för länge sjukskriven och att jag kan ha en lättare jobb!

Jag är 48 år! Sen 9 år började mina problem med leder! Har gjort många undersökningar men inte lyckas få nån diagnos!! 2010 stelopererades jag i ryggen. Jag utförsäkrades 8/6/2018! Det tog bara 5 min på möte med FK och frisk förklarades jag av dem.

Hade utlåtande av tre olika läkare att jag är INTE arbetsför men FK har EGNA läkare (som man fick ingen chans att träffa dem) som är DUKTIGA att göra människor friska på bara 2 min…. (dem läser inte ens andras läkare utlåtande !!!)

Anmälde mig till Af men fick inte rätt till A-Kassa!!! Enligt dem uppfyller inte jag kraven för ersättning för att man måste jobba 6 mån innan man blir arbetslös!! Jag va sjukskriven sen 2008 men hade så många problem med mina besvär i ryggen och leder i hela kroppen!!! Har prova några gånger att komma tillbaka till arbetslivet med har inte lyckats! Kunde inte nå ens 25% att jobba!

Nu är jag utan nån ersättning ! Kan inte sova och vill bara gråta och gråta. Hur ska jag orka hitta nån jobb? Hur ska jag orka jobba med dem besvär som jag har??!!!

/A.M.


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: