Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anders: ”Jag fick avslag på min ansökan om sjukpenning vid sjukdag 180…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

2016

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Utmattningssyndrom, diskbråck och kroniska smärtor

Hur försörjer du dig nu?

Aktivitetsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

FK avslog med motivering att det fanns jobb på arbetsmarknaden som inte krävde enformiga rörelser, tunga lyft och koncentrationsförmåga.

Jag fick avslag på min ansökan om sjukpenning 2016, vid sjukdag 180. Jag hade varit sjukskriven 100% (under den tiden olagligt blivit uppsagd under min sjukskrivning) och läkaren ville fortsätta sjukskriva mig 100% pga utmattningssyndrom, diskbråck i ländrygg, kroniska smärtor i nacke, med medföljande saker som att jag tex knappt sov nåt, knappt hade nåt minne, hade jättesvårt att lära mig nya saker, fick blackouter, kunde inte göra enformiga rörelser längre eller tunga lyft, kunde inte hålla på med nåt som inte gick i extremt långsamt mak, med mera.

FK avslog med motivering att det fanns jobb på arbetsmarknaden som inte krävde enformiga rörelser, tunga lyft och koncentrationsförmåga. Sedan dess har mina tillstånd ej förbättrats och jag försörjer mig numera genom aktivitetsstöd. Arbetsförmedlingen vet att jag är för sjuk för att ens kunna få ett jobb som med deras hjälp är anpassat för min hälsa.

/Anders


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: