Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Håkan: ”Hela livet kretsar kring det här!”

#116omdagen kommer i en serie inlägg också gestalta ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Här får ni möta Håkan Lehnér som intervjuades av Expressen den 16/1 2018:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?
2017

Hur länge hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?
180 dagar på heltid. Håkan hade efter en tids heltidssjukskrivning försökt arbeta deltid men då det inte gick blev han sjukskriven på 100% igen och det tog då stopp från försäkringskassan efter 180 dagar.

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?
Ryggsmärtor efter en olycka. 100%.

Hur försörjer hen sig nu?
Håkan har ingen inkomst och det anges inte hur han försörjer sig.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan hänvisar till regelverket om att den sjukskrivne ska bedömas mot hela arbetsmarknaden efter 180 dagar och menar att Håkan kan klara ett heltidsarbete. Man säger att det krävs en prognos och en plan för återgång till sin arbetsplats för att kunna skjuta upp en sån bedömning. Läkaren har inte kunnat ge en sådan prognos.

”Nu är Håkan helt utan någon form av inkomst. Och Försäkringskassan uppmanar honom att söka ett nytt jobb för att på så sätt kunna få ersättning från a-kassan. Det trots att han har kvar sitt gamla jobb som han vill återgå till efter sjukskrivningen.”

Läs hela intervjun med Håkan Lehnér här:
Håkan kan inte gå ut tvingas söka jobb


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: