Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Helen: ”Jag känner mig så kränkt och hjälplös…”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?

Två gånger under 2017.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?

Sedan 2014 i olika grad.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?

Utmattningssyndrom samt operation av hälsenan med komplikationer.

Hur försörjer du dig nu?

Under tiden utan sjukpenning levde jag på min mans inkomst och besparingarna jag skulle ha till pensionen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

Att tillfrisknandet från utmattning inte följde den plan Försäkringskassan satt upp. När det gällde hälsenan menade de att jag skulle söka ett lättare kontorsjobb där jag kunde sitta ner med foten i högläge.

Jag blev av med min sjukpenning första gången 2/1-17 och andra gången den 2/10-17. Första avslaget hade jag varit sjukskriven i olika grad sedan 27/11-14. Andra avslaget hade jag en sjukskrivning på 25% som jag inte fick någon sjukpenning för. Jag gjorde en operation efter 7 månader och fick kämpa mig till 3 veckors sjukpenning med hjälp av opererade läkare sen fick jag avslag i 5 månader.

Första sjukskrivningen var jag sjuk i utmattningssyndrom med många komplikationer som kronisk urinvägsinfektion, högt blodtryck, ständig huvudvärk varje morgon, operation av struma, extrem trötthet och kris vid min mammas bortgång.

Jag var sjukskriven i början 100% började upptrappning hösten -16 efter flera försök och påtryckning från Försäkringskassan.

Min andra sjukskrivning var på heltid första 8 veckorna en operation av hälsenan med komplikationer som jag fortfarande har. Försökte jobba 50% men foten blev bara värre.

Nu är jag beviljad sjukpenning till den 20 augusti. Försäkringskassan har begärt in kompletteringar från läkaren. De har konstaterat att jag har en djup infektion i hälen som jag nu äter antibiotika för och ska äta i 3 månader. Jag har även kraftiga kärl i hälsenan som måste tas bort och jag har även kraftiga kalkavlagringar som jag inte vet än vad de ska göra åt. Tidigare har jag levt på min man och besparingarna som jag skulle ha till pensionen.

Försäkringskassan motiverade första avslaget med att jag inte höll deras plan att bli frisk på deras datum som de satt på upptrappning. Så då blev jag frisk 100% 1 1/2 månad innan det datum som jag skulle börja 100% enligt Försäkringskassan. Sen tyckte de att jag kunde söka ett lättare kontorsjobb utan kundkontakt.

Andra sjukskrivningen tyckte de att jag skulle söka ett lättare kontorsjobb där jag kunde sitta ner med foten i högläge för de 8 veckor som jag var sjukskriven. Sen skulle jag tillbaka till mitt ordinarie arbete. De sa också att jag hade varit sjuk i över 365 dagar, och räknade ihop min första sjukskrivning med den här, trots jag hade jobbat 75% i 7 månader mellan.

Jag känner mig så kränkt och hjälplös och inte har jag blivit bättre med min utmattningssyndrom under denna tid. Tvärtom. Mår så dåligt psykiskt mellan varven och extrem trötthet.

/Helen


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: