Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Nu växlar vi upp och kräver en trygg sjukförsäkring!

Aktionen #116omdagen har fått sitt namn från de 116 personer som varje dag under 2017 fick indrag av eller avslag på sin sjukpenning, trots att läkare intygat att sjukskrivning behövs.

Avslagen har enligt Försäkringskassans egen statistik ökat kraftigt under de senaste åren, och allra störst är ökningen i gruppen som får avslag under pågående sjukperiod. Alltså människor som är mitt uppe i en sjukskrivning med allt vad det innebär.

Målet med aktionen #116omdagen är att du ska få lära känna människorna bakom statistiken. Hittills har närmare 40 berättelser av och om människor som fått avslag presenterats på vår blogg. Ni har även fått möta några som lever med risken att få avslag.

Det är tydligt att dessa människor inte är enskilda fall med otur, utan att systemet inte fungerar. Det blir tyvärr också väldigt tydligt hur hårt detta slår mot redan svårt drabbade människor. De ökade avslagen skapar en enorm otrygghet bland sjuka och deras anhöriga. Alla påverkas, inte bara de som redan fått avslag.

Hittills i valrörelsen har det varit skrämmande tyst i fråga om sjukförsäkringen. Det vill vi ändra på. Låt oss öka uppmärksamheten och tillsammans kräva en trygg sjukförsäkring!

För detta gäller alla människor, även dig som är frisk just nu!


Du kan delta från och med nu ända fram till valet. Så här gör du:

1. Skriv en lapp med texten ”Vi kräver en trygg sjukförsäkring!” Underteckna med taggen #116omdagen

2. Ta ett foto av dig när du håller i lappen.

3. Posta fotot i sociala medier tillsammans med en text om varför du anser att sjukförsäkringen är otrygg idag. Tagga inlägget #116omdagen

4. Posta en länk till ditt inlägg i evenemanget på Facebook (och håll utkik efter taggen #116omdagen på andra sociala medier) så hjälps vi åt att fylla internet med våra röster.

5. Fortsätt sprida #116omdagens inlägg, bilder och filmer! Och bjud in dina vänner till detta evenemang!


Tillsammans gör vi skillnad!!


Kom ihåg att rasism inte har här att göra!!

#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: