Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Caroline: Jag fick känna mig som en bov som försökte sno åt mig något

#116omdagen har också i en serie inlägg (#116imedia) gestaltat ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Här får ni möta Caroline Ljungberg, som skrivit en debattartikel till GP om sin situation, publicerad den 9/9 2018:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?

2016 då hon nu kämpat i 2 år.

Hur länge hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?

9 månader.

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?

Det tillstötte en myriad av olika komplikationer, på grund av felbehandling och allergiska reaktioner mot medicineringen. Efter nio månader skrev läkaren som opererat ett intyg om fortsatt behov av sjukskrivning eftersom rehabiliteringen fortfarande pågick, men att det fanns goda chanser att klara arbetet lite längre fram.

Hur försörjer hen sig nu?

Efter avslaget tvingade sig att gå upp och jobba halvtid, fick trycka i sig massvis av smärtstillande för att klara av det, och trots att hon ofta fick stanna bilen och hoppa ut och kräkas på väg till jobbet på morgonen. Helt emot läkarens inrådan.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

Av Försäkringskassan fick hon svaret att hon inte skulle få någon sjukpenning, utan skulle säga upp sig från tillsvidareanställningen som förskolelärare och söka ett annat jobb. Förslagsvis ett kontorsjobb, eftersom hon enligt läkaren kunde sitta tjugo minuter i taget.

”Hur jag än vänder mig hamnar jag fel. Myndigheterna och byråkraterna har tagit över Sverige, och regeringen tar inte sitt ansvar för oss som bor här och betalar skatt. Vi som behöver vara sjukskrivna av en eller annan anledning behandlas illa och allt bottnar naturligtvis i ett stelbent och omänskligt regelsystem som måste förändras i grunden.”

Läs hela intervjun med Caroline Ljungberg här:

Det så kallade svenska skyddsnätet är en bluff


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: