Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag får ansöka om socialbidrag.” /Angela

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018-09-18

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Jag har ME/CFS och de största symptomen är utmattning, smärta, ljud- och ljuskänslighet samt kognitivanedsättningar. 100 %.

Hur försörjer du dig nu?
Jag har diverse bidrag från kommunen för min dotter (barnbidrag, underhållsstöd) och från november kommer jag att börja arbeta 25 %. Utöver detta kommer jag att ansöka om bostadsbidrag och vid behov även socialbidrag.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Läkaren skriver i intyget: ”utifrån patientens nuvarande arbetsförmåga bedömer jag att patienten inte kan försörja sig på något annat vanligt förekommande arbete på den öppna arbetsmarknaden. Bedömningen är gjord i alla förekommande arbete från affärsbiträde till överläkare.

Trots det ger FK avslag med bedömningen att jag kan ta ett lättare arbete!

/Angela


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2022? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser? Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: