Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Tuva: Jag har överlevt så här länge, men nu är det som att jag inte orkar kämpa längre.

#116omdagen har också i en serie inlägg (#116imedia) gestaltat ett antal personer som intervjuats av media under 2017 och 2018 angående avslag på sjukpenning.

Här får ni möta Tuva Skogsmo som blir intervjuad av Proletären den 21/8 2018:

Vilket år fick personen avslag på sjukpenning?

2017

Hur länge hade hen varit sjukskriven när hen fick avslag?

Sedan 2016

Vad ville läkaren sjukskriva hen för och i vilken omfattning?

Hjärntumör, tappat viss talförmåga, minnesförluster, balansrubbningar, nervpåverkan orsakar skakningar,  100% sjukskrivning.

Hur försörjer hen sig nu?

I juni 2017 klarade sig inte Tuva Skogsmo längre utan en inkomst och var tvungen att börja arbeta. Detta trots att hennes läkare, som har skickat brev direkt till Försäkringskassan, anser att hon för sjuk för att både studera och arbeta.

– Jag fick en heltidstjänst på biblioteket här, men efter andra månden kom jag inte upp ur sängen längre. Jag kunde inte prata, röra mig och orkade inte gå på läkarbesök. Nu arbetar jag halvtid, men är ofta sjukskriven.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?

Står inte uttryckligen i artikeln, men hon ska enligt Försäkringskassan kunna stå till arbetsmarknadens förfogande.

”–Istället för att vila och bli frisk får jag jaga myndigheter och läkare. Jag har bytt handläggare på Försäkringskassan flera gånger. Två gånger har jag överklagat deras beslut till patientnämnden, men det hjälper inte. Jag känner mig helt utlämnad, berättar Tuva Skogsmo och nämner att hon heller inte fått någon rehabilitering för att bli frisk utan har fått läka sig själv.”

Läs hela intervjun med Tuva Skogsmo här:

Jag känner mig helt utlämnad


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: