Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Anonym: ”Känner mig ifrågasatt och sämre än någonsin pga stressen ekonomiskt också.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Juni 2018.

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan 2003, alltså i 15 år.

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svårinställd diabetes typ 1, svår stress (utmattning) och Fibromyalgi.

Hur försörjer du dig nu?
Till viss del på sambon, resten sjukersättning 75%

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Motiveringen för avslaget är att man inte har några objektiva fynd på sjukdom och att det ”bara” är min egen berättelse.

Jag fick avslag på min sjukpenning  i juni 2018. Vid avslaget har jag varit sjukskriven sedan 2003 alltså i 15 år. Jag var sjukskriven för svårinställd diabetes typ 1, svår stress (utmattning) och Fibromyalgi.

Det här har pågått sedan 2002 och jag har kämpat för mina barn o deras rätt till hjälp  pga olika diagnoser vilket lett till psykiskt dåligt mående o utanförskap hos dom. Jag har förlorat ett barn i självmord.

Detta har gett mig värk, utmattning och ett svängigt blodsocker. Eftersom kampen för barnen pågått så länge och att jag även bär på sorgen efter min dotter och det traumatiska som var runt henne, har jag aldrig haft tid för att läka.

När jag började känna lite lugn ibland, blev jag utförsäkrad på 25 % som jag var sjukskriven på och resten 75% har jag sjukersättning på.

Jag lever idag med min sambo som till viss del försörjer mig, vi pratar om o flytta isär, och nu vet jag att det blir mer än tufft o klara sig. Sjukpenningen o sjukersättningen går ju inte upp som man normalt får löneförhöjningar.

Jag är låst på en sjukpenning som grundar sig på min inkomst från 2002. Plus att jag ska kunna försörja mig själv. Det här hjälper mig inte att må bättre.

Motiveringen för avslaget är att man inte har några objektiva fynd på sjukdom och att det ”bara” är min egen berättelse.  Detta är inte sant dom har journalutdrag på mina blodsockerkurvor journalnoteringar om att jag legat i koma i flera dagar.

Inget gäller när jag skickar in det. Känner mig ifrågasatt o sämre än någonsin pga stressen ekonomiskt också.

/Anonym


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!
Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående
sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: