Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag trodde att jag skulle få tillfriskna och sedan gå tillbaka till arbetet jag utbildat mig till.” /Tomas

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Nov 2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Efter 180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sparade pengar, sålt av bil, båt och en del annat. Lånar av vänner.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De anser att jag inte är sjuk ens 25% och kan ta ett normalt förekommande arbete, men de vägrar säga vad jag kan arbeta med och vilken arbetsgivare som skulle vilja anställa mig. Det ingår inte i deras arbetsuppgift tydligen.

När jag blev sjukskriven för utmattningen så trodde jag att jag skulle få tillfriskna och sedan gå tillbaka till arbetet jag utbildat mig för i flera år och har CSN-skulder för. Men tydligen så tycker Försäkringskassan att jag kunde omskola mig eller ta ett enklare arbete istället. För mig känns det otroligt oekonomiskt att hantera utbildade människor så kortsiktigt.

För mig tog det nästan 5 månader innan jag fullt accepterade min utmattning och kände att jag var redo att börja gå på KBT. Jag skämdes otroligt, för jag var ju en vältränad man som borde klara något så ”banalt som en utmattning”. Jag visste inte hur illa en utmattning faktiskt påverkar hela tillvaron, och att det inte var att bara sova några dagar eller veckor, och sedan bli fullt återställd. Hjärnan är helt klart påverkad på många skrämmande sätt. Tror att jag ändå har haft tur och i tid kunnat omvärdera alla krav som ställs från alla håll. Nästa månad ska jag få försöka arbeta 25% igen och då sätts mina nya erfarenheter på prov. /”Tomas”


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!
Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning
under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett
avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: