Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag förlorade känslan av att ha stöd av samhället.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ADD, högfungerande autism, social ångest som ökat vid min mammas bortgång och påföljande utmattningsdepression, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Tagit lån, mammas arv och min partner står för merparten.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Försäkringskassan bedömer utifrån de inkomna medicinska dokumentationen i ditt ärende att din arbetsförmåga inte är nedsatt med minst en fjärdedel i ett arbete som är normalt förekommande på arbetsmarknaden.”

Har tidigare arbetat och klarat mig trots min ADD och autism. Har en förstående arbetsgivare som verkligen ställt upp och ordnat så att jag har en anpassad arbetsmiljö.

Brakade ihop efter att min mamma gick bort snabbt i cancer. Ingen av oss visste att hon hade cancer så chocken blev stor när hon åkte in på sjukhuset med svåra smärtor och fick beskedet. 14 dagar efter så dog hon. Min mamma har varit mitt stöd genom hela livet och jag bröt ihop fullständigt. Min sociala ångest ökade lavinartat och jag blev utmattad.

Nu går jag i terapi och övar mig på att möta folk och livet. Sakta vänder det och jag känner att jag börjar få fotfäste med tillvaron igen. Men det var brutalt att få veta att min sorg över min mamma var något som inte förstods av Försäkringskassan utan de ansåg att jag kunde arbeta ändå. Där förlorade jag känslan av att ha stöd av samhället och det bidrog nog till mitt försämrade mående. /Anonym


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2015 – 2021? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: