Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag är less på att all energi ska gå till att försöka få ihop pengar till mat och räkningar.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag lever på sparade pengar och lån av vänner.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan säger att jag ska säga upp mig och ta arbete i ett normalt förekommande arbete.

Jag arbetar inom hemtjänsten och trivs bra med att få träffa alla härliga människor. Men arbetstempot blev allt högre och tiden allt knappare och till slut orkade jag inte hålla ihop. Min kropp sa bara stopp. Precis allt la av kändes det som. Jag kunde inte ens göra mig kaffe. En av mina döttrar flyttade hem till mig under de första veckorna och tog hand om allt. Hon räddade mig i den tuffa perioden.

Idag mår jag bättre, men fortfarande kan jag plötsligt glömma hur man sätter på spisen, var jag har handdukarna och hur telefonen fungerar. Känner mig mer förvirrad och tröttare än de äldre jag tog hand om i mitt arbete.

Det här med att Försäkringskassan inte ens vill träffa oss och att de vill ha objektiva fynd av läkaren känns så märkligt fel. Jag har ju inget brutet ben eller liknande. Inför läkaren har jag ofta förberett mig med mycket vila för att ens orka dit, och de få saker han hinner se på våra 15 minuter är inte tillräckliga för Försäkringskassan. Vi brukar skoja om att han får flytta hem till mig, men det skulle nog inte hans fru tycka om. Allt är så dråpligt konstigt och jag blir än mer förvirrad.

Något som bryter ner mig är att inte veta om jag kan betala alla räkningar, busskortet och hyran. Jag är less på att all energi ska gå till att försöka få ihop pengar till mat och hyra. Just nu är jag väldigt tacksam över att ha utflugna barn som inte behöver min omsorg och ser hur jag får snåla med maten. Jag skäms så, trots att jag vet att det är fel.

/Anonym


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2015 – 2021? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: