Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassan har ingen lust att vilja förstå känns det som och det får mig att undra – för vem och vad är då Försäkringskassan till för?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, kronisk smärta, lumbago, diskbråck och hjärntrötthet, 100%.

Hur försörjer du dig nu?
Min partner försörjer oss.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina besvär ska klara av ett fysiskt lätt arbete utan lyft med omväxlande arbetsuppgifter som inte ställer några kognitiva krav och utan stress eller rörelse i omgivningen.

Min tillvaro gick i tusen bitar och allt blev svart i november 2017 när jag fick hem ett brev från Försäkringskassan där det stod att de troligen inte skulle godkänna min sjukpenning efter ett visst datum. För mig var det helt galet att över en natt ansågs mina besvär, som de såg, bara skulle försvinna.

Jag har varit sjukskriven till och från under många år då min fibromyalgi gjort mig så påverkad genom sin ständiga värk, dag ut och dag in, dygnet runt. Att ha ständigt ont har påverkat hela min, och även min partners tillvaro, men vi har hittat vägar att underlätta tillvaron. Som kroniskt sjuk försöker man hitta lösningar, man provar det mesta och man hoppas. En del funkar och underlättar lite, annat inte. Därför kändes nu Försäkringskassans motivering i det beslut som senare kom strax före jul som en ren förolämpning. Min arbetsgivare har efter förmåga försökt anpassa min arbetsplats mm och han har varit mycket förstående då han har liknande sjukdomar i sin närhet, så jag har sluppit att lägga mycket energi på att förklara och ursäkta mig som man ofta gör som kroniskt sjuk.

Jag har nu varit hemma ett år och jag mår allt sämre. Mycket tyvärr är av behandlingen och det otroligt oempatiska och tydliga avståndstagandet Försäkringskassan visat. De har ingen lust att vilja förstå känns det som och det har jag aldrig upplevt tidigare och får mig att undra för vem och vad då Försäkringskassan finns till för. Borde de inte vilja veta fakta från kunniga människor för att kunna göra rätt beslut? Varför avvisar de samtal och en dialog med min läkare? Ingår inte det i deras uppgift?
/Anonym


Är du en av de #116omdagen? Vi publicerar gärna din berättelse!

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: