Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Det känns skönt att ha det stödet när Försäkringskassan vänder mig ryggen.” /Clara

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression

Hur försörjer du dig nu?
Flyttat hem till mina föräldrar

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag kan enligt Försäkringskassan arbeta med ett normalt jobb, för mina aktivitetsnedsättningar är inte tillräckligt stora enl Försäkringskassan och det finns inget som bevisar att jag är sjuk för det är bara mina ord.

Lider av upprepade perioder av depression, men jag har ändå klarat att studera. Den här gången blev depressionen djupare och jag är helt utslagen. Studierna blev lidande och jag kunde inte heller arbeta på cafét där jag numera extrajobbade. Mina föräldrar kom och hämtade hem mig för att de skulle kunna se till mig.

Just nu känns det inte som jag har mycket stöd och förtroende från varken vården eller Försäkringskassan.  Det kan vara depressionen som talar, men allt som hänt har ju inte bättrat på måendet. Nu när jag bor hos mina föräldrar igen så har jag träffat en ny läkare som verkar förstå bättre och det känns skönt att ha det stödet när Försäkringskassan vänder mig ryggen.

/Clara


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2015 – 2021? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: