Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Varför nedvärderar Försäkringskassan riktig kompetens?” /Lisa

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100% vid avslaget.

Hur försörjer du dig nu?
Just nu lever jag på sista kronorna av sista utbetalningen av sjukpenningen. Panik inför nästa månad.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns inga objektiva fynd för att mina nedsättningar är så stora att jag kan vara sjukskriven med minst en fjärdedel.

I förra veckan läste jag ett artikel som var skriver av Försäkringskassans Generaldirektör och det fick mig så fruktansvärt arg och ledsen. Att hon påstod de sakerna hon gjorde, och så fel de var, fick mig att känna att nu får det vara nog.

Min arbetsgivare har verkligen försökt hjälpa mig och jag känner ett bra stöd i vården. Men att Försäkringskassan ansåg att jag trots läkarintyg från en mycket erfaren läkare skulle vara arbetsför kan inte vara annat än en skandal. Agerandet är likställt med att jag som lärare skulle sätta ett betyg på en elev, men att kommunledningen ändrade det för att de tycker annorlunda – bara för att…

Var är tryggheten i det agerandet? Hur främjar det att värdesätta kompetens människor utbildat sig i och har gedigen erfarenhet av? Varför nedvärderar FK riktig kompetens och varför protesterar de inte mot de regler som finns, då de uppenbart hindrar dem från att utföra sitt uppdrag rätt?

Många funderingar dök upp vid avslaget och jag kände mig så liten. Som matematiker ser jag ingen konsekvens eller logik i det agerande som nu sker. Jag ser maktmissbruk och diktatoriska metoder.

/Lisa


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2018? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: