Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”jag fundera på att gå i förtidspension för att slippa den här stressen med ekonomin och Försäkringskassan.” /MARGARETA

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Hjärtsvikt, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Vi lever på makens pension just nu, men jag börjar fundera på att gå i förtidspension för att slippa den här stressen med ekonomin och Försäkringskassan. Men jag älskar verkligen mitt arbete och det känns som jag skulle förlora en stor del av min identitet om jag slutade.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag borde kunna arbeta om arbetsgivaren anpassar arbetet. Tydligen räcker inte de anpassningar som skett, och Försäkringskassan kan inte berätta vilka fler som behövs. Hur ska vi veta då? Nu tycker de att jag ska söka nytt arbete.

Jag är 63 år och fick vid jul förra året problem med hjärtat. Trodde det var stress, men efter att mina barn tjatat på mig så gick jag till företagsläkaren som upptäckte att jag hade hjärtsvikt. Fick mediciner och hjälp. Men medicinerna är svårinställda och läkaren har inte fått till det ännu.

Är otroligt tacksam över att ha en stabil och trygg läkare i den här processen. Vill verkligen försöka komma tillbaka till arbetet då det ger mig så mycket livskvalitet att få arbeta med människor och känna att vi tillsammans bidrar till något. Efter julhelgerna är det meningen att jag ska försöka arbeta lite och känna vad jag klarar av. Efter det får vi ta ett beslut om fortsättningen. Håll tummen för mig.

/”Margareta”


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2021? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: