Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag får hjälp i min kontakt med Försäkringskassan, då jag traumatiseras så av bara ett telefonsamtal.” /MARIE

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Större delen sedan 1993

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Kronisk depression. Med svår ångest och oro, extremt stresskänslig

Hur försörjer du dig nu?
Sedan nyår: Ingen aning

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Deras förtroendeläkare uttryckte sig, att jag aldrig varit i behov av sjukpenning o att jag kunde söka på arbetsmarknaden. Alla normalt förekommande arbeten!


Med tanke på mina redan jobbiga diagnoser och vad den stressen och hopplösheten innebär,…tja! Är dessutom tablettöverkänslig o svarar inte på psykiatrins behandling, så jag går på Vårdcentral.

Jag har rasat fullständigt, sista halvåret sedan min A-kassa tog slut! På väg i utbrändhet, isolerat mig, vaknar ofta redan vid 02, Panikattacker som jag hoppades aldrig skulle komma tillbaka, hade den sista 1994!

Har via Arbetsförmedlingen fått hjälp med personligt ombud, som bl a skulle hjälpa mig med kontakt med Försäkringskassan där kontakten var så infekterad att jag drabbades av trauma bara av ett enkelt telefonsamtal!

Tyvärr har ombudet missat så mycket av sina åtaganden i mitt ärende, att jag inte längre har förtroende för henne! Hon hjälpte mig med överklagan, fick avslag! Hon har fått mig att tro att ”de redan har bestämt sig”, det är ingen idé! Detta säger hon även till inblandade inom vården! ”En” överklagan!!! Hon har för övrigt glömt/undanhållit eller vad vet jag, att hon arbetat på Försäkringskassan! Hon glömde också kontakta mig när fullmakten gick ut ett halvår tidigare, så när Arbetsförmedlingen gjort fel, kontaktade de mig, berättade att de gjort fel i mitt ärende och att mitt personliga ombud ”glömt” kontakta mig ang fullmakten, så jag fick kontakta Försäkringskassan själv!

Och vården…De säger hela tiden att det inte är ngn idé, Försäkringskassan sjukskriver ”ingen” längre! Mitt i allt detta, fortsätter jag att rasa! Ibland undrar jag hur mycket sämre jag kan bli, när jag nått botten?!

Är orolig över min hälsa, vet inte riktigt, men ibland mår jag så dåligt fysiskt, att jag är orolig över om jag verkligen kommer att vakna igen! Ringer min psykolog på vårdcentralen, talar in meddelande på hennes svarare, ibland flera gånger per natt, berättar hur dålig jag är, jag har ingen annan!

Men ju sämre jag har blivit, desto mer sällan har hon ringt tillbaka! Vill inte ”gnata” sönder kontakten, så jag har slutat ringa, hon ringer ändå inte tillbaka!

Trots mina försämringar får jag avslag på avslag! Ingen på Försäkringskassan hade ens haft tanken på att gå till jobbet om de mått som jag!!! Och vad händer nu? Ingen aning, är så dålig att jag inte ens orkar tänka tanken! Vad gäller alla de, som så fint ”skulle hjälpa” mig, inom kommunen och vården, har jag fått tänka om! Ska det bli ”rätt”, får jag göra det själv! Tack vare bl a 116omdagen, har jag fått ”riktig” information, som är användbar!

/Marie


Har du fått avslag på sjukpenning och vill också berätta?
Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2021? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser?

Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.

Annons


%d bloggare gillar detta: