Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Förlamad i själ och kropp beslagtar nu Kronofogden mitt hus” /maria

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Två månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression och utredning om ev hjärntumör

Hur försörjer du dig nu?
Socialen

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag har enligt Försäkringskassan missat ett möte på Arbetsförmedlingen  1 nov 2016  och därmed förlorat min SGI, men Arbetsförmedlingen intygar att så inte är fallet och undrar vad Försäkringskassan håller på med.

• • •

Förra våren blev jag sjukskriven. Inte för att jag var lat eller arbetsskygg utan för att psyket och kroppen strejkade efter 4 års stress att komma ikapp livet efter en psykopats framgång i mitt liv.

Vila var läkarordern. Jag gjorde så. Eftersom Försäkringskassan är underbemannade sommartid förstod jag att utbetalning skulle dröja. 28 juli ringer Försäkringskassan och meddelar att jag troligtvis mister min rätt till sjukpenning pga en dag året innan. Den dagen, den 1 november året innan, var det snöstorm hemma och 60 cm snö nedkom. Allt var stängt. Vägarna var oframkomliga, telefonen fungerade inte mm. Jag gjorde som alla andra den dagen, jag skottade. Dagen efter kunde jag åka till arbförmedlingen. Inget konstigt tyckte någon med tänkte på hur snöstormen lamslagit hela samhället.

Men nu, över ett senare, för jag veta att jag miste min SGI  pga vädrets makter. Jag får panik. Med läkare och ambulanspersonals ord om faran att överanstränga en kropp med för hög puls och blodtryck yrsel mm så åker jag ner och jobbar i Stockholm i avvaktan på beslut.

Den 17 augusti hör Försäkringskassan av sig och talar om att de har ett mejl från Arbetsförmedlingen i Ludvika som säger att jag ringt mig sjuk den 1 november och därför ska de ha in ett intyg som styrker att jag legat på sjukhus eller liknande. Jag ringer nu upp Arbetsförmedlingen och efter att ha pratat med tre olika platsförmedlare så får jag veta att de har inte några uppgifter om att jag skulle varit sjuk. Dessutom får Arbetsförmedlingen aldrig mejla sådan information till Försäkringskassan. En ren lögn av Försäkringskassan alltså.  Spelar ingen roll säger Försäkringskassan. SGI förloras oavsett snöstorm eller sjukdom.

Sjuk och inte psykiskt stark kör jag sopor och lastbil natt några månader till jag kraschar igen. Förlamad i själ och kropp beslagtar nu Kronofogden mitt hus då alla mina skulder hamnat där. Vänder mig till socialen och får 1900 att leva på i 3 månader. Min dotter behöver jag tydligen inte ha då hon har en pappa. Jag får börja med ångestdämpande och lugnande mediciner och jag blev dessutom inlagd på psyket pga av självmordstankar.

Ingen hjälp av socialen utan nya krav om papper mm som ska i, jag känner att mitt människovärde är borta. Har ett par människor som inte ger sig och hjälper mig upp till ytan när jag behöver det. Ny kontakt med Försäkringskassan när jag orkar i maj och jag ifrågasätter hur handläggaren kan stå för ett felaktigt beslut? Får till svar att det inte hennes problem längre då tiden för överklagan gått ut.

Får sedan prata med annan handläggare och kontaktar Arbetsförmedlingen igen. Försäkringskassan har inte haft någon kontakt med arbetsförmedlingen sedan februari 2016 ser de när de nu noga går igenom min journal på arbetsförmedlingen. Handläggaren på Försäkringskassan hävdar att de ringt flera gånger. När jag återigen frågar om när, får jag till sist ett svar från Försäkringskassan – den 22 augusti tog de kontakt med Arbetsförmedlingen.

Men Försäkringskassan tog beslut redan den 17e augusti att stänga av mig, det vill säga 5 dagar innan Försäkringskassan säger sig ha pratat med arbetsförmedlingen. Försäkringskassan har gjort mitt liv till ett helvete. Jag vet varje kväll inte om jag orkar mer.

/Maria

Läs mer om depression, hjärntumör Annons


%d bloggare gillar detta: