Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Haft vräkningsbeslut hängande över mig, varit utan el, har ingen mat den veckan barnen är hos pappan, har inte kunnat hämta mina mediciner mm.” /BACKEN

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2016, 2017 och 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Mars 2016

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svårskött diabetes .100%

Hur försörjer du dig nu?
Jag levde på 0 kronor under 4 månader. Började sedan läsa och arbetspröva vilket inte har fungerat 100%-igt, men jag tvingas kämpa på i alla fall.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag är inte tillräckligt sjuk för att vara sjukskriven. Det bestämdes av en försäkringsläkare jag aldrig pratat med eller träffat.

• • •

Jag har lågt blodsocker varje dag. 1-10 ggr/vecka har jag sk anfall (lågt blodsocker med medvetslöshet som följd).

Försäkringskassan har en stor skuld till mig på grund av outbetald sjukpenning. Mina föräldrar har tvingats betala hyran. Resten av räkningarna, busskort, mat och mediciner har jag lagt barnbidrag + bostadsbidrag på. 3200:-/månad. Den 10:e i månaden har jag haft ca 100-200:- kvar att överleva på.

Jag har varit sjukskriven pga min diabetes under 2,5 år. Har vid tre tillfällen under dessa åren gått utan pengar. Detta påverkar självklart sjukdomen vilket gjort att jag inte kunnat hålla blodsocker okej utan tvingats sluta jobba mina 25% och bli helt sjukskriven igen.

Haft vräkningsbeslut hängande över mig, inte haft någon mobil eller bredband, varit utan el, har ingen mat den veckan barnen är hos pappan, har inte kunnat hämta mina mediciner mm. Allt detta påverkar ju också sjukdomen.

Handläggarna jag haft på Försäkringskassan (varit många) gör allt utom att försöka hjälpa. De få samtal jag haft med dem har slutat med att de tolkat precis exakt allt fel även om jag mycket noggrant valt vad jag sagt för att det inte ska kunna misstolkas.

Just nu hänger min sons utbildning på en skör tråd då han bor på internat. Han har fyllt 18 år och det är tyvärr han som hamnar hos kronofogden om jag inte kan betala de pengar som vi är skyldiga skolan. Pappan är tyvärr psykiskt sjuk och vägrar hjälpa till.

Jag vet att vi är många som lever i helvetet pga Försäkringskassan och jag hoppas innerligt att något av allt elände de skapar snart får ett slut och vi får pengarna vi faktiskt har rätt till.

/Backen

Läs mer om diabetes

%d bloggare gillar detta: