Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag trodde inte det var så illa.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken betalar allt och vi har sålt båten mm. Vänner hjälper till ibland.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete där ingen stress finns och där det är tyst och där jag inte behöver anstränga mig kognitativt.

• • •

Jag blev utmattad för flera år sedan, men jag vågade inte se symptomen. Men en dag funkade det inte att komma upp ur sängen – bokstavligen! Och där låg jag i 3 dagar. Sov. Kröp till toa för allt snurrade. Sov igen. Grät. Var rädd.

Min man blev orolig och bokade in ett akut läkarbesök för vi trodde att jag fått någon hjärntumör eller liknande. Jag orkade inte riktigt prata då det tog för mycket energi. Jag blev sjukskriven direkt och därefter följde en tid där jag genomgick massor av tester, blodprov, frågeformulär och en röntgen av hjärnan. Och däremellan sov jag. Barnen kallade mig för Törnrosa och det kändes passande.

Hur jag bemötts av Försäkringskassan är en ren skräckupplevelse dessvärre. Jag trodde inte det var så illa. Alla pekade på varandra och ingen tog ansvar, utom att fatta avslagsbeslut – för det kunde de. Och det trots att utredningar mm fortfarande pågick och det skulle komma mer medicinsk information. Men de ansåg att de underlag de hade räckte för ett beslut, dvs ett avslag. De såg ingen vits med att invänta nytt material, för jag hade varit sjuk så länge nu enligt dem.

Jag har tur som har jurister i familjen. Vi har överklagat och nu ligger ärendet hos Förvaltningsrätten. När vi fick svar från Försäkringskassans omprövnadsenhet så skakade min farbror bara på huvudet åt vansinnet i Försäkringskassans resonemang. Rättshaveri kallade han det.
/Törnrosa

Läs mer om utmattningssyndrom

%d bloggare gillar detta: