Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Min läkare varnade mig för hur Försäkringskassan skulle agera när jag närmade mig ett års sjukskrivning. ”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
ME/CFS och reumatoid artrit, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sparade pengar och min man som betalar allt

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete där det inte finns ljud, inte är fysiskt eller kognitativt ansträngande. Är det normalt?

• • •

Under många år har jag kämpat mot en trötthet som aldrig gick över och som trots alla kurer av uppiggande vitaminer, smoothies, ingefärsshots, vilodagar på hälsohem, promenader i naturen  mm bara förvärrandes alltmer och där jag fick allt ondare i kroppen. Till slut blev jag sjukskriven för utmattning och vi trodde att nu äntligen skulle jag bli bättre.

Efter många undersökningar, många bakslag i hälsan, så fick jag diagnosen ME/CFS av min läkare och jag står nu i kö till Stora Sköndals ME/CFS-avdelning i Stockholm för vidare utredning och samtal. Väntan är lång och det känns jobbigt. Jag har ändå förstått att jag har haft tur som har en läkare idag som inte ifrågasätter ME, vilket tydligen är vanligt. Min läkare varnade mig även för hur Försäkringskassan skulle agera när jag närmade mig ett års sjukskrivning. Det kändes helt sjukt det hen berättade, men ändå skönt att vara förberedd när Försäkringskassan började krångla.

/”Bella”

Läs mer om ME/CFSreumatoid artritAnnons


%d bloggare gillar detta: