Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag funderar mycket på vad för jobb som finns på marknaden som inte har någon stress?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?Utmattningsdepression, panikångest, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Sambon försörjer mig. Får inget från varken Försäkringskassa, Arbetsförmedling eller Soc.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina besvär kan ta ett normalt förekommande arbete – där ingen stress förekommer.

• • •

Aldrig trodde jag att jag var den som skulle gå in i väggen och därför vägrade jag också se hur jag mådde. I min närhet var det ingen som visade någon svaghet utåt. Alla visade upp glada människor på fester, projekt de lyckats med, resor, nya arbeten och allt verkade vara en helt bekymmerslös tillvaro. Så varför kände jag mig så nere då, jag umgås ju med dessa glada människor? Om jag kämpade lite till kanske jag också kunde le så där och lyckas med allt…

Högarna på skrivbordet växte. Stressen växte i kroppen. Men jag ville vara duktiga flickan som klarade allt. När jag efter en lång tids stora sömnsvårigheter mm slutligen kollapsade i lunchrummet på jobbet så fick min sambo komma och hämta mig och vi åkte till akuten direkt för han trodde att jag hade fått en hjärtattack eller liknande. Men jag var visst ”bara” utmattad…

Det där ”bara” och lättnaden när vi fick veta att det var utmattning, fick jag sedan äta upp. Det är verkligen inte ”bara”. Vilken kamp det blev och är. Jag kan bryta ihop av stress nu av att bara invänta hemleveransen av mat (klarar inte att gå i affärer). Jag ser ingen glädje i livet och min stackars sambo får verkligen kämpa för oss bägge. Ofta ligger jag och sover eller gråter i sovrummet.

När jag fick veta att Försäkringskassan övervägde att inte godkänna min sjukskrivning längre för att det saknades medicinska bevis för att jag mådde så dåligt, då förvärrades allt. Jag går idag på höga doser anti-depp och blir helt avtrubbad. Känner mig som ett tomt skal utan mening.

Jag funderar (ältar) mycket på vad för jobb som finns på marknaden som inte har någon stress. Tydligen vet inte ens Försäkringskassan det, trots att de säger åt mig att skaffa ett sådant jobb. Vore det inte enklare om de kunde visa mig vad jag ska söka istället för att dra ut på människors lidande genom att inte berätta?

/”Anja”Annons


%d bloggare gillar detta: