Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Saknar att ha någon som kan ge trygghet när jag nu känner att Försäkringskassan förnekar mig.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Hjärntrötthet efter hjärnhinneinflammation, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Soc, banklån, lån av vänner, sålt bilen…

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns inga bevis för mina nedsättningar så jag kan ta ett arbete som har regelbundna vilopauser och där det inte finns ljud, starkt ljus eller stress.

• • •

Efter en hjärnhinneinflammation jag fick av ett fästingbett så ville min hälsa inte bli bra igen. Vi förstod inte vad det var och jag pressade mig hela tiden. Fick höra att man skulle öka aktiviteten och ”lära” hjärnan att stå ut…

Försökte börja arbeta igen. Lite i taget, men det slutade alltid med sängläge under flera dagar där jag inte fick ihop en mening, inte kunde förstå hur man bryggde kaffe eller värmde mat i micron. Allt det där vardagliga som i vanliga fall görs automatiskt krävde nu post-it-lappar med förklaringar och ändå gjorde jag fel. Jag åkte fel med bussen, glömde se mig för när jag gick över en gata osv. Insåg att jag inte kunde köra bil så jag sålde bilen och levde på de pengarna några månader.

Att Försäkringskassan i det läget tydligen bestämde att nu hade jag varit strulig länge nog, och det var ju bara mina ord och det fanns inga bevis för det jag sa, blev en chock. Så blev jag av med sjukpenningen. De tyckte att jag borde kunna arbeta 100%. Jag vill jobba. Som ensamstående är det fruktansvärt att vara sjuk. Jag ogillar ensamheten och saknar min make som gick bort för några år sedan. Saknar att ha någon som kan ge trygghet när jag nu känner att Försäkringskassan förnekar mig, trots mina svårigheter i livet. Tur att jag har mina vänner.

Nu vill läkaren att jag söker sjukersättning istället. För han vet inget mer han kan göra och den stress jag nu lever i pga Försäkringskassan förvärrar min hjärntrötthet, så den anses nu vara obehandlingsbar. Jag är 63 år, kommer jag orka med att slåss mot Försäkringskassan?

/”Brittan”

Läs mer om hjärntrötthet

%d bloggare gillar detta: