Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag märker att Försäkringskassan inte förstår vad mitt yrke innebär”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lever på min partner

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att trots mina besvär visst kan arbeta. Jag behöver tydligen inte stressa, vara där andra människor är och jag får regelbunden vila i det arbetet de hittat åt mig, men inte vill berätta om och jag märker att Försäkringskassan inte förstår vad mitt yrke inom vården innebär.

• • •

Som arbetande i vården undrar jag verkligen hur jag skulle undvika stress, människor och kunna gå undan och vila. Vi är nästan konstant underbemannade och det finns knappt tid för toalettbesök. Mina kollegor och jag sprang omkring och vände ut och in på oss för att räcka till. Nu mår jag dåligt för nu är de en mindre i arbetsgruppen, men jag vågade inte arbeta längre och lydde äntligen läkarens order. Kände att jag blev en säkerhetsrisk med att ha min stressade hjärna som fick ”tomrum”, minnesproblem och förvirring. Jag ska ju vårda, inte riskera andras hälsa.

Nu lever jag med samvetsstress gentemot kollegorna och stress över ekonomin pga Försäkringskassan utöver den utmattningsstress som river i min kropp. Jag pendlar mellan förtvivlan, ilska och gråt, saknar att skratta.

/Anonym


Läs mer om utmattningssyndromAnnons


%d bloggare gillar detta: