Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Blir bara så ledsen och förtvivlad över att Försäkringskassan inte ens verkar vilja försöka förstå”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Svår depression, PTSD (Posttraumatiskt stressyndrom), 100%

Hur försörjer du dig nu?
Har flyttat hem till mina föräldrar

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
”Försäkringskassan bedömer utifrån de inkomna medicinska dokumentationen i ärendet att din arbetsförmåga inte är nedsatt med minst en fjärdedel i ett arbete som är normalt förekommande arbetsmarknaden. Försäkringskassan bedömer utifrån den medicinska dokumentationen att du trots dina besvär skulle kunna utföra ett arbete som är normalt förkommande på arbetsmarknaden.”

• • •

Var i ett destruktivt förhållande under en lång tid där fysiskt misshandel var ständigt närvarande och jag var utsatt för ständigt övervakning. Blev isolerad från vänner och familj. Jag blev sakta ett skal utan innehåll, utan vilja, utan glädje.

Våren 2018 blev jag av med mitt arbete och veckan efter fick jag missfall i 14e veckan. Jag bara föll rakt ner i ett svart hål. Slutade äta, sluta duscha, slutade bry mig. Låg i ett hörn och bara tittade in i väggen när mina föräldrar insåg att jag behövde hjälp. De hade försökt nå mig under en tid men min sambo vägrade låta dem prata med mig. De hämtade mig en kväll när han var ute med vännerna på krogen. Och sedan dess har jag bott hos dem. Min fd sambo hotar oss och jag lever under ständig skräck. Jag och mina föräldrar har anmält till polisen, och de är trevliga, förstående men kan inte göra så mycket i det här läget då sambon håller sig precis på gränsen för olagligheter som går att bevisa.

Min vilja att leva finns kvar och jag går i terapi. Jag har framtidsplaner. Blir bara så ledsen och förtvivlad över att Försäkringskassan inte ens verkar vilja försöka förstå vad min läkare och psykolog berättar för dem, så ibland bryter jag ihop igen. Ett steg fram, två-tre steg bak. Att bli behandlad så här av en myndighet efter det jag gått igenom gör att jag får extra mycket tyngd på mig.

/Anonym


Läs mer om depression, PTSD

%d bloggare gillar detta: