#116omdagen

”Min vilja är det inget fel på, men min kropp och knopp funkar inte”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken försörjer oss helt ensam.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan byta arbete till något normalt förkommande. Ett lätt jobb som inte innehåller stress och ljud.

• • •

Jag har kämpat och kämpat i hela mitt liv. Bitit ihop och gått till jobbet trots smärtor, lätta sjukdomar eller livskriser.

Min vilja är det inget fel på, men min kropp och min knopp funkar inte. Min kropp klarade inte min press jag satte på den med min vilja, så den kollapsade helt en dag på semestern 2017.

Den enklaste sak som att klä på sig hade min hjärna enorma problem att förstå hur man gjorde. Jag får fortfarande minnesluckor kring enkla sysslor, hjärnan vill verkligen inte samarbeta utan den blir helt tom. Familjen har lärt sig att inte prata med mig när jag försöker göra något för ljud påverkar och stör processen otroligt mycket. Många gånger exploderar jag av ilska när jag blir ”störd”. Att jag nu blivit en ilsk och tyst person är så tvärtom mitt riktiga jag.

Jag vågar inte ens uttrycka vad jag tycker om Försäkringskassan. Förstår att handläggarna där gör vad de blir tillsagda att göra, men om alla reagerade på hur fel det ageras idag så borde saken kunna uppmärksammas. Att tyst medverka kan inte vara bra för någon. Hur mår de på Försäkringskassan?

/”Anneli”


Läs mer om utmattningssyndrom

%d bloggare gillar detta: