Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”När jag läser beslutet från Försäkringskassan så ser jag att de egentligen bedömer läkarens skrivförmåga, inte min arbetsförmåga”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Lever på makens inkomst

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns inga objektiva fynd/bevis för mina nedsättningar och därför kan jag arbeta 100%.

• • •

Jag är fly förbannad. Jag är ledsen. Förtvivlad och frustrerad. Hela tillvaron är numera en kamp kring att försöka bevisa för Försäkringskassan att jag inte kan arbeta, att jag studerat/arbetat för mycket och därför har min kropp kraschat. Men hur bevisar man utmattningssyndrom, sömnsvårigheterna och den ständiga huvudvärken? Hade samma nedsättningar godkänts för sjukpenning om de gick att bevisa? När jag läser beslutet från Försäkringskassan så ser jag att de egentligen bedömer läkarens skrivförmåga, inte min arbetsförmåga. För mina nedsättningar och min sjukdom är, oavsett bevis eller ej, lika dåliga. Som juridikstuderande får jag inte ihop Försäkringskassans resonemang.

Jag hade förväntat mig en hård kamp för att få hjälp att tillfriskna och få den vila jag är i behov av, men att jag nu ska föra den kampen mot Försäkringskassan är så fel och kontraproduktivt. Då jag innehar ett eget företag så slet jag in i det sista med att försöka arbeta och studera. Jag ville inte släppa studierna då jag bara har lite kvar, och trots möjligheterna och de lugnande orden från skolan så bet jag ihop och försökte förtränga hur dåligt jag mådde. För jag hade ju nästan nått mitt mål. Nu blev min lilla enmansfirma inom revisionen också lidande och de kunder jag hade fick jag lämna över till makens företag.

Nu både försörjer min man mig och tar hand om mina kunder i sin firma istället. Han är min klippa och gör ett otroligt arbete. Det är en skam att inte Försäkringskassan kan göra sitt arbete såsom de ger sken av att göra. Jag må vara överambitiös som vill studera till jurist samtidigt som jag har (hade) en firma, men arbetet var så väl uppbyggt och det fanns stor möjlighet att själv styra över tiderna.

/”Lisa”

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: