Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag har nu fått nog av allt ifrågasättande”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Fibromyalgi, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken, snart går jag i pension så vi försöker klara oss till dess.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan arbeta i ett normalt förekommande arbete på heltid, trots mina smärtor och svåra problem

• • •

Många tänker nog att lite smärta har vi alla haft, det är inte så farligt så vad gnäller du för. Den attityden mötte mig i vården i alla fall under många år. Att bli uppfattad som en gnällkärring med lite ont och få de där blickarna, de där goda råden om en alvedon, orden om att inte tänka så mycket. Det knäckte mig totalt. In i det sista drog jag mig för att söka vård eller tala om för vänner mm om hur jag mådde. Visade jag ett leende fick jag ro i alla fall.

Det här resulterade i att jag körde helt slut på mig. Att leva med ständiga och svåra smärtor påverkar psyket och till slut var jag helt utmattad. Maken som alltid stöttat mig hade fått tips om en bra läkare och när jag äntligen fick tid så klarnade mycket.

Nu började min resa med Försäkringskassan. Den påminner mycket om vårdens inställning och jag har nu fått nog av allt ifrågasättande. Maken och jag beslutade vid avslaget i december 2017 att nu fixar vi det här själva. Vi sålde av de saker vi kunde, drog ner på allt vi kunde och vi klarar oss. I sommar kan jag börja ta ut pensionen. Tidigare än vi hade tänkt, men vi har inget val. Min man är mitt stöd i livet och jag är så lycklig att jag har honom.

Jag inser att jag ändå har tur som har valet att kunna gå i förtidspension, tänk på alla de unga jag läser om som hamnar i samma sits, vilken fruktansvärd situation de måste ha!

/Anonym

Bild: Pixabay


%d bloggare gillar detta: