Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”…det visade sig att Försäkringskassan var rena skräckfilmen.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
PTSD, ångest och depression, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Min sambo får betala allt. Vi ska flytta inom kort och då får vi lite pengar att leva på.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan jobba, antingen i min anställning eller i ett lättare arbete utan stress mm

• • •

Varje gång jag går utanför ytterdörren så upplever jag skräcken och minnena river i min kropp. Jag återupplever misshandeln och övergreppet. När jag ska åka på terapin så följer alltid min sambo med och efteråt är jag helt slut och sover och sover.

Vi har tagit beslutet att flytta från stan och bosätta oss närmre våra föräldrar så att de kan avlasta min sambo som idag får slita hårt för att klara vår tillvaro. Vi har hittat en underbar liten stuga och jag ser fram emot att flytten och bara den känslan är underbar att få känna igen. Hoppas att ett miljöombyte lugnar ner mina sinnen . Just nu känner jag mig som fånge i mitt egna hem och hur mycket jag än vill så kan jag inte lämna.

Vi trodde inte att vi skulle behöva slåss mot fler monster, men det visade sig att Försäkringskassan var rena skräckfilmen. Vi förstår faktiskt inte vad deras syfte med agerandet är. Inte gör de att jag mår bättre alla fall. Tvärtom så ökar de på depressionen och ångesten när de får mig att känna mig så totalt värdelös och som en lögnare. Mina ord kring hur jag mår efter övergreppet känns som de viftar bort och vet bättre. Vi har nu överklagat och hoppas på mer kunskap och dialog framöver.

/Lina

Bild: Pixabay


%d bloggare gillar detta: