Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”När vi sitter och pratar i rehabgruppen så inser jag att jag inte är ensam om problemet med Försäkringskassan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Frugan får betala allt. Sålt min bil, kan ändå inte köra.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Jag är inte sjuk med minst en fjärdedel och jag kan ta ett vanligt jobb på heltid

• • •

Varit sjukskriven för utmattningssyndrom två gånger tidigare. Gick tillbaka till arbetet alldeles för tidigt för jag blev sjuk snabbt igen. Då trodde jag att det räckte med lite sömn och lite ledigt för att återhämta mig. Ville tillbaka till jobbet. Inte för att jag gillar det jag gör så mycket, men jag gillar mina arbetskollegor och chefen. De är viktiga för mig och vi gör mycket kul tillsammans.

Nu har min läkare sagt ifrån ordentligt, att jag måste låta kroppen läka. Troligen har jag genom min envishet och vilja straffat mig själv och förvärrat så det nu blivit ”skador” i hjärnan. Går på rehab och jag ser att jag inte längre fungerar som de andra, jag behöver mycket längre tid på mig. Men det verkar inte Försäkringskassan förstå och det känns som de skrattar åt den veka, lilla pojken som överdriver allt. Men då borde de lyssna på läkare tycker jag. Hon kämpar verkligen, men vi bägge har insett att det inte spelar någon roll vad vi visar. Försäkringskassan lyssnar inte.

När vi sitter och pratar i rehabgruppen så inser jag att jag inte är ensam om problemet med Försäkringskassan och det har räddat mig från att bli galen. Det är skit (#116 redigerade till ett mindre kraftfullt ord) att det är så här.

/”Anders”

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: