Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hade socialen tagit mina barn bara för att Försäkringskassan anser sig veta bättre än läkarna?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
1 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%. Utreds för ME/CFS.

Hur försörjer du dig nu?
Sambon försörjer mig och barnen.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte finns medicinska bevis för det jag säger och därför kan jag arbeta i ett normalt förekommande arbete där ingen stress finns och jag inte behöver stå eller tänka.

• • •

Att man kan bli så arg på en myndighet att man inte lyckas sova på 2 dygn det trodde jag aldrig. Försäkringskassan ägnar sig åt falsk marknadsföring när de säger att de ger trygghet om livet tar en ny vändning.

Hade jag inte haft min sambo i det här läget vet jag inte hur situationen skulle sett ut. Hade jag hamnat på gatan med mina barn? Hade socialen tagit mina barn bara för att Försäkringskassan anser sig veta bättre än läkarna? För jag kan inte jobba. Trots Försäkringskassans bedömning. Jag blev dessvärre inte frisk för att de påstår att jag bara inbillar mig och säger saker som det inte finns bevis för. Men hur bevisar man den här grymma tröttheten, smärtan och hjärnan som inte vill samarbeta? Ska Försäkringskassan sitta bredvid mig i sängen och protokollföra mina medicinintag, rörelser och långa sovtider?

Allt jag vill är att bli frisk igen. Jag vill kunna leka med mina barn, älska med min sambo, gå på fest, se en bio, arbeta, träna. Jag vill leva ett liv igen. Nu känner jag mig som en fånge och jag kan inget göra åt det. När jag försöker blir jag värre. Då behöver jag sova/vila i flera dygn. Just nu är jag helt maktlös, det är fruktansvärt.

/”Sussi”

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: