Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Processen har brutit ner hela mig och starkt påverkat min personlighet”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Utförsäkrad nov -16 , sedan avslag på både sjukpenning och sjukersättning juni -17 och juni -18 

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Från 1/5 2014 till 24/11 2016 då jag utförsäkrades

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
100% för utmattningsdepression och fibromyalgi

Hur försörjer du dig nu?
Är inskriven i jobb- och utvecklingsgarantin i o m att jag förbrukat alla a-kassadagar 

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det finns flera motiveringar men sammanfattningsvis så menar Försäkringskassan att jag ska klara ett normalt förekommande arbete med låg stressnivå, som är lätt fysiskt främst för ryggen (oklart hur de lyckats avgöra att den kroppsdelen är värst drabbad) , inte kognitivt krävande, närhet till toalett (har problem med magen, IBS, även här märkligt hur de kan göra den bedömningen att det räcker med närhet till toa) 

Jag kan enligt Försäkringskassan klara arbete upp till 100%. 
Försäkringskassan förstår att jag har besvär men trots en rad olika intyg så anser de att inget av dessa styrker mina begränsningar, det finns inte tillräckligt med objektiva bevis.

• • •

Sedan hösten 2016 då jag helt plötsligt fick en ny handläggare som ändrade allt vad tidigare handläggare godkänt och bedömt, så har min totala hälsa kraftigt försämrats och jag har tappat hela mitt Jag. 

Processen har brutit ner hela mig och starkt påverkat min personlighet då jag tvingats till så pass många förändringar i min vardag. Tilläggas kan göras att jag redan innan hösten -16 hade en begränsad vardag. 
Bemötandet under dessa drygt 2,5 år, från tre olika handläggare, är bland det mest surrealistiska och förödmjukande jag nånsin upplevt. Försäkringskassan agerande kan jämställas med psykisk misshandel och hur en sådan utövare använder olika tekniker/beteenden tex härskarteknik och kränkningar. 

Jag har två omgångar varit helt utan inkomst, första var drygt 2 mån och andra var ca 5 veckor. Det är perioderna då jag väntat på beslut. 

Försäkringskassan har INTE haft något möte med mig och övriga, inga samtal alls med mig för att ta reda på mer, inga konkreta lösningar/utredningar, inte visat någon samarbetsvilja alls.  Från mig har Försäkringskassan fått många papper med ingående beskrivning hur mina besvär yttrar sig. Jag har krävt möte och arbetsträning upprepade gånger men inget gehör. 

Jag är dagsläget utredd två gånger av Arbetsförmedlingen och dessutom fått öka medicin, även fått ta ytterligare medicin mot ångest. 

Jag har gått igenom upplevelsen att enda lösningen är att dö, vilket jag ALDRIG haft tankar på i hela mitt liv. 

Jag har idag kraftigt nedsatt kognitiv förmåga, vilket gör att jag inte klarar dagliga situationer utan problem. 

/Annika

Länk till Annikas blogg

Bild: Annikas egnaAnnons


%d bloggare gillar detta: