Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag får avslag på sjukpenning, för det finns inget datum för operationen”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Januari 2019 under pågående sjukskrivning av akut opererad fot

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
9 veckor och 2 dagar pga akut opererad fot 

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Sjukskriven 50% pga operation av fot. Whiplash (påkörd) från två trafikolyckor , skallskada med halvsidig nervskada i ansiktet, PTSD, struma.

Hur försörjer du dig nu?
På halv sjukersättning som jag fått avslag på från 2005 pga arbetsskada på mitt dåvarande fasta jobb. Men fick igenom sjukersättning halvtid 2015.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag trots mina tidigare skador av ländrygg och en godkänd sjukersättning räknas den/det inte in nu i en ny operation av fot.
Försäkringskassan bedömer att trots min besvär med svullen fot och behov av kryckor, bör klara ett arbete som är sittande och där jag har möjlighet att lägga upp min fot i högläge.

Försäkringskassan bedömer att jag kan ta ett arbete i förhållande till arbeten som normalt förekommer på arbetsmarknaden.
Det innebär att det saknar betydelse vad jag tidigare arbetat med, vilken utbildning jag har eller hur arbetsmarknaden ser ut där jag bor.
Försäkringskassan bedömer om arbetsförmågan är nedsatt och får då inte ta hänsyn till arbetsmarknadsmässiga, sociala eller liknande orsaker.
Jag bedöms arbetsför.

• • •

Jag har fått avslag på livränta , arbetsskadeersättning och handikapphjälpmedel. Mina skador från arbetsskadan 2005 är fraktur på kotor ländrygg, steloperation av kota ländrygg/korsrygg , nervskador i bäckenet , diskbråk i L2 som inte går att operera, nervskador i båda benen och svårt att sitta, gå, stå, ligga efter den skadan. Jag är bedömd att inte kunna gå tillbaks på något jobb alls på 100%.

Nu nekad sjukpenning för akut operation av fot , trauma pga narkos samt att även andra foten ska opereras. Men man får inte opereras för tätt för hög risk med komplikationer. Samt att denna operation är inte läkt än , rehabiliteringen kommer ta 1 år. Jag kan inte sitta, stå, gå eller ligga. Ska ha foten i högläge. Klarar inte vardagliga saker som gå på toa, laga mat, köra bil m.m.

Trots alla mina skador har jag genom åren varit tvungen ut på arbetsprövningar utan hjälpmedel sedan 2007 för att kunna försörja mig och för att få arbetsbedömning. Oktober 2018 ringde ortopeden upp och sa att jag absolut inte får gå på mina fötter alls något mer pga risk för stressfraktur.

Kirurgen sjukskriver mig , men jag får avslag på sjukpenning redan då, för det finns inget datum för operation och bedöms fortsatt arbetsför. I november opereras jag, får sjukpenning bara några veckor.

Nu orkar jag inte mer, inte heller med denna förnedring som utförs både psykiskt som fysiskt på min skadade kropp och själ. Jag kan inte gå , sitta , stå pga alla skador och opererade fot. Ligger i mörkt tyst rum och tar mig knappt ur sängen. Gått ner i vikt , dödsångest och kan inte behålla maten.
Är totalt utmattad pga operationen samt djupt deprimerad pga myndighets stress och hets.

Hur ska jag klara ett jobb, få bostad , försörja mitt barn m.m med tidigare skador och nu nyopererad fot. Mitt liv krossas, slås itu och kastas rakt ut i ett svart hål där inte ens mitt skrik eller eko hörs längre.

/Helena

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: