Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag vill aldrig mer ha med Försäkringskassan att göra, det ser ut som att jag kommer krascha igen”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression, utmattning

Hur försörjer du dig nu?
CSN (men jag klarar inte av att plugga så det kommer att få konsekvenser, att jag måste betala tillbaka allt efter terminens slut, inte får ta CSN i framtiden…)

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
De hävdar att jag är frisk trots att två läkare och en psykolog bedömt att jag inte är det. 

• • •

Känner mig totalt maktlös, vet inte hur jag ska ta mig ur det här. Jag får liksom ingen chans att tillfriskna eftersom jag ständigt måste hitta sätt att få in pengar på. Istället för att bli frisk blir allt bara värre och värre. Under de tre månader jag gick hemma var jag konstant orolig över ekonomin, Försäkringskassan dröjde och jag fick låna för att kunna betala hyra etc.

Sen fick jag avslag och fick direkt hoppa på ett vikariejobb, och sedan studier. Jobbet var tungt, även om jag bara jobbade 4 timmar var jag helt slut och sov resten av dagen. Studierna går helt åt helvete, vi förväntas läsa ungefär en bok om dagen – jag kanske klarar att läsa 7 sidor på en ”bra” dag.

Jag vill aldrig mer ha med Försäkringskassan att göra, men som det ser ut nu kommer jag att krascha igen, och mycket värre denna gång. Jag tror att jag hade kunnat bli frisk på mindre än ett år om de bara hade godkänt min ansökan direkt. Nu vet jag inte om jag någonsin kommer att känna mig som mig själv igen. 

/Maria, 30 år

Bild: Marias egna, symboliserar hennes vardagskaosAnnons


%d bloggare gillar detta: