Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hur ska jag som sjuk med kognitiva svårigheter klara av att diskutera med olika myndigheter som inte tar sitt ansvar?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
3 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom 100 %

Hur försörjer du dig nu?
Lever på makens inkomst.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett normalt förekommande arbete på arbetsmarknaden som är rutinbetonat, utan stress och sociala kontakter, där jag inte behöver lära mig nya saker.

• • •

Jag har varit sjukskriven sedan hösten 2015 då jag kraschade totalt. 2016 träffade jag en läkare som diagnostiserade mig med utmattningssyndrom.

I februari 2017 påbörjade jag arbetsträning i det utökade samarbetet mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen på ett nytt lättare arbete. Efter 1 år var det tydligen meningen att man skulle vara fullt arbetsför igen, men det blev jag inte. Jag kämpade på och klarade nätt och jämt av att arbeta 50 % från februari 2018 till oktober 2018 då jag kraschade igen. 

Försäkringskassan var involverad och sammankallande när det gällde arbetsträningen och såg ju att jag inte klararde av mer än 50% men när arbetsträningen var över ansåg de mig 100 % arbetsför. 

Nu när jag kraschat igen blev jag arbetslös och tog kontakt med Arbetsförmedlingen som anser mig för sjuk för att arbeta. Jag kontaktade Försäkringskassan och förklarade det och då hänvisar dom mig till Socialkontoret och försörjningsstöd. Vad hände med samarbetet mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och läkarna?

Jag frågade min handläggare om de inte kunde ta kontakt med läkaren eftersom de inte tyckte att det framgick hur sjuk jag var på läkarintyget. Hon svarade att det gör de inte längre.

Hur ska jag som sjuk i utmattning med kognitiva svårigheter och som knappt klarar av att ta hand om mig själv klara av att diskutera med olika myndigheter som inte tar sitt ansvar. De har kastat ut mig på gatan utan hjälp. Tilliten till myndigheter och Sveriges välfärd är helt borta.

/Carina

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: