Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Ständigt orolig för ekonomin och hälsan”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2017 samt 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 veckor

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Depression, som pågår sedan hösten -10, då jag fick utmattningsdepression.

Hur försörjer du dig nu?
Försörjningsstöd

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att mina arbetsuppgifter inte var så krävande, att jag skulle klara av dessa.

• • •

Konsekvenser: att aldrig komma tillbaka fullt ut. 
Att inkomsten minskas med hälften.
Att man är väldigt nära gränsen, att bli vräkt i från lägenheten.
Depressionen blir större, och ekonomin gör, att man inte kan ha sociala aktiviteter med sina vänner.

Flera ärende hamnar hos kronofogden, för det finns inga pengar till alla räkningar.
Min mamma, som är pensionär, tvingas hjälpa mig varje månad, annars skulle jag vara utan både mobil och el. Då sitter hon själv snävt till, 82 år.

Mera hjälp från sjukvården behöver jag sedan depressionen blir sämre, psykolog samtal i månader, som man endast kan nyttja en vis tid, sen ska det passera 3 mån minst, innan ny remiss kan skrivas.

Allmänt, ständigt orolig för ekonomi, hälsan, och relationer med vänner och familj blir lidande.  Skilde mej -2014, blir då automatiskt av med halva inkomsten, men ett annat problem försvinner. Har även haft en speciell anställning i Kommunen som heter OSA, man får ansöka om den via rehabhandläggare på Arbetsförmedlingen. Fick då på köpet en socialsekreterare som inte var mänsklig, blev till slut av med denna anställning för tidigt, pga utebliven förändring! Hade då under min tid i denna anställning blivit utsatt för sexuella trakasserier och mobbning på arbetsplatsen där jag praktiserade.

Gick då vidare och blandade in facket, arbetsmiljöverket, polisen, antidiskriminerings byrån, som tog detta till DO i Stockholm.  De gick tyvärr ej vidare med detta. Så blir anklagad för att vara rättsaktivist och att ha en diagnos av okänd sort, detta är då min socialsekreterare som uttrycker sig så här mot mig, när vi är på arbetsförmedlingen och träffar en för oss bägge helt ny handläggare. 

Då vi skulle avsluta min anställning inom OSA. Sen blev jag arbetslös på nytt. Tog kraft under 2017 på hösten, och anmälde mig till en utbildning till Trädgårdsmästare 2018. Via CSN kunde jag få studiebidrag och lån, som gjorde att jag låg på samma nivå som när jag hade min OSA . Den anställningen höjde min inkomst med ca 5000- i månaden. Vilket min rehabhandläggare tyckte skulle stärka mig och göra mig fri från en man som jag var inneboende hos, som hade egna psykiska problem, trots det var vi ett par. Nu söker jag arbete inom trädgård. 54 -år, så det märks att det är svårare på arbetsmarknaden nu.

Mvh Ingela Edman

Bild: Ingelas egna bild

Annons


%d bloggare gillar detta: