Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

Ella: ”Vem som skulle anställa en som måste ha hjälp med allt och sover merparten av dagen?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
Sedan 2016

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Seronegativ reumatoidartrit

Hur försörjer du dig nu?
Min make

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan kan av läkarintygen inte utläsa att dina besvär är så omfattande att din arbetsförmåga kan anses vara nedsatt med minst en fjärdedel.
Försäkringskassan bedömer att du trots dina besvär skulle kunna klara ett arbete som inte är fysiskt belastande.


Min sjukdom är under behandling och just nu utan läkemedel då jag under alla år fått svåra biverkningar av alla läkemedel som prövats på mig. I dagsläget får jag hjälp av min make att komma ur sängen, klä på mig etc.
Anmäld till Arbetsförmedlingen för att få behålla mitt SGI men jag funderar på vem som skulle anställa en som måste ha hjälp med allt och sover merparten av dagen? Dessutom är jag inte arbetslös.

/Ella


Läs mer om seronegativ reumatoidartrit

Bild: Ellas egna bild


Är du en av de #116omdagen ?

Har du fått avslag på sjukpenning eller indrag av densamma under pågående sjukskrivning under åren 2016 – 2019? Vill du berätta om det för att människor ska förstå bättre vad ett avslag/indrag kan få för konsekvenser? Läs mer här om hur du kan delta i aktionen #116omdagen


#116omdagen tar avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet – och alla försök att utnyttja vår kritik mot nuvarande sjukförsäkringspolitik i syfte att gynna politiska partier med sådana värderingar.%d bloggare gillar detta: