Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Vi har fått vända på alla stenar som gått för att få ekonomin att gå ihop på endast mannens lön”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
Maj 2017

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
7 veckor

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
100% efter bilolycka påkörd bakifrån whiplash samt massa följdproblem

Hur försörjer du dig nu?
1 år utan lön då försörjd av min make. Arbetar nu 50% av min heltid. 50% sjukskriven av läkare men utan ersättning av försäkringskassan

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
I början var det att man läker på max 4 veckor vid en whiplash enligt deras listor de följer. Sedan att de inte kunde se ett samband med min hjärntrötthet och att jag inte kunde haft en hjärnskakning då det inte har dokumenterats.

• • •

Fick beslutet i slutet av Juni -17 att jag ingen ersättning får för 1/5-28/6. Då jag fortsatt var för dålig att gå tillbaka till arbetet fick jag information om att Försäkringskassan kommer nolla min SGI då jag ej återgått till min ordinarie arbetstid på 100%. Fick avslagsbeslut och skickade in för omprövning som också nekade mig, fick svaret i januari-18.

Har ärende i Förvaltningsrätten sedan dess tas nog upp nu till sommaren -19 tror min advokat. Har börjat arbeta 50% sedan 1/5-18 men får ingen ersättning från Försäkringskassan då jag arbetar i samma omfattning som jag är försäkrad. Då jag ej har återgått till min 100% tjänst. Är fortsatt sjukskriven 50% av läkaren som bedömer att jag aldrig kommer läkas. Det som händer nu är ju att ingen ens läser de sjukintygen som kommer in från min läkare i mina nya ansökningar. Hur ska man få hjälp när man aldrig kommer komma upp i samma omfattning innan olyckan som jag inte ens var skyldig till?!

Hur man har blivit påverkad av detta? Jo det ska jag nog villigt erkänna att jag hade nog vart tillbaka tidigare i jobb om jag hade haft stöttning i min rehabilitering av försäkringskassan. Jag har fått ett onödigt oropåslag som jag gärna vart utan. Jag har hoppat på alla saker som rehab och läkare har tipsat för det enda det jag vill är att bli bra igen och få ett fungerande liv. Där jag inte bara har arbete och återhämtning för att kunna jobba nästa dag. 

Så klart har ju även min familj påverkats av detta vi har 4 hemmaboende barn som alla studerar 1 av dem är under 12. Vi har fått vända på alla stenar som gått för att få ekonomin att gå ihop på endast mannens lön. Alla påverkas av detta så klart! 

/4-barnsmamma skadad för livet

Bild: PrivatAnnons


%d bloggare gillar detta: