Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Hur är det möjligt att Försäkringskassan säger sig veta bättre, men har absolut inga krav på sig att bevisa det?”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
6 månader

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningsdepression, 100%.

Hur försörjer du dig nu?
Just nu sparade pengar, får låna av vänner

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Det är bara mina ord och de gäller inte för läkaren har inte bevisat med tester eller observationer att det jag säger är sant.

• • •

I all den hopplösheten som sjukdomen gett mig så finns det saker jag ändå är tacksam över. Jag har inga barn. Hur hade de mått om de sett hur jag blivit behandlad, inte kunnat servera mat på bordet och behöver tigga för att få ihop till hyran?

Psykologen ger mig läxor för att bryta mina dystra tankar och att jag då ser något positivt i att inte ha barn för att jag blivit utförsäkrad och inte har råd att leva, det är så tragiskt. Just nu har jag tack och lov lite sparade pengar som jag kan leva på och mina vänner hjälper mig mycket med att bjuda på middagar, köpa någon blomma som piggar upp på köksbordet och små lån när vi gör saker. Vänner är fantastiska. De hjälper mig dagarna jag inte kommer ur sängen, de stöttar och pushar de dagarna jag orkar.

I kontrast mot den värme och omtanke som mina vänner ger mig, så finns Försäkringskassan som varken vill träffa mig, prata med mig eller min läkare. Försäkringskassan påstår, med anklagande ton, att de minsann kan sitt arbete och att det är deras sak att bedöma. Jag får inte heller veta hur handläggaren anser sig kunna människokroppen och reaktioner i den bättre än min läkare som arbetat i över 20 år. När jag läst övriga berättelser här på #116omdagen så ser jag att det är en ständig fråga hos oss drabbade – hur är det möjligt att Försäkringskassan säger sig veta bättre men har absolut inga krav på sig att bevisa det? Det resonemanget går inte att förstå.

Vad har hänt med oss? Varför blundar vi för att Försäkringskassan agerar som en maktfullkomlig diktator?

/Eva

#Eva

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: