Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Vi ligger efter med hyran och har inte kunnat betala alla räkningar.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019, men ansökan skickades in 25 oktober 2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
sen 22 augusti 2017

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
100% efter en korsbandsoperation

Hur försörjer du dig nu?
Lön, då jag börjat jobba halvtid

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan bedömer att underlagen styrker helt nedsatt arbetsförmåga oavsett arbete under en sedvanlig konvalescenstid på 4 veckor efter operation. Rätt till sjukpenning bedöms därför föreligga under perioden 26 september – 24 oktober. Försäkringskassan bedömer vidare att underlagen inte styrker minst en fjärdedels nedsatt arbetsförmåga i förhållande till arbeten som inte innebär stora krav på rörlighet och stående/gående.

• • •

Ansökan tog lång tid att få beslut på, skickade in den 25 oktober efter att jag fått veta att AFAs särskilda ags-försäkring inte kunde höja min ersättning då de behövde nytt beslut från försäkringskassan.

4 december fick jag meddelande inför beslut om sjukpenninggrundande inkomst då ville de ha den baserad på 75% då det var vad jag kunde jobba innan operationen. Det trots att jag varit inskriven på arbetsförmedlingen sen första avslaget i juli 2017. Beslutet om det fattade Försäkringskassan den 7 december efter att jag godkänt det.

Därefter försökte jag få kontakt med min handläggare ex antal gånger. Till slut den 14 december så ber jag att få kontakt med handläggaren och då hade hon 48 timmar på sig att höra av sig. Då går det snabbt för henne att skicka ut meddelande inför beslut där dem anser att jag ska kunna börja jobba inom hemtjänsten med kryckor 4 veckor efter operationen. Dessutom hade jag en infektion i kroppen, då jag bara några dagar efter operationen fick feber och mina infektionsparametrar steg kraftigt från 76 till 117  dagen efter på ortropedakuten så fick jag antibiotika, men veckan efter hade det stigit till 133.

Det blev en akut operation och jag var inlagd i 5 dagar med antibiotika intravenöst efter att de spolat ur knät och öppnat upp ett av såren och spolat rent där. Försäkringskassan tyckte jag skulle jobba hade jag varit hemma en vecka efter nya operationen och jag gick på targiniq och Alvedon samt antibiotika. Påbörjade min rehab den 15 november och släppa mina kryckor den 13 december. 

För att jag fick sjukpenning för 4 veckor miste jag rätten till ersättning från AFAs särskilda ags-försäkring och blir dessutom återbetalningsskyldig då jag fått för månader jag ej haft rätt till. Det som räddade vår jul är att min handläggare på arbetsskadeförsäkringen ger mig pengar i förskott för sveda och värk. Under tiden har vi fått låna från vänner och familj, levt på allmosor. Vi ligger efter med hyran och har inte kunnat betala alla räkningar.

Jag har mått pyton haft nära till gråten, fick ju dessutom byta sjukgymnast och den sjukgymnasten har stöttat mig massor i det hela. Sen tyvärr slutade hon också och jag fick byta igen. Väntan är olidlig och mitt i allt detta blir min astma sämre och jag får ingen hjälp på vårdcentralen. 

Den 3 januari kom beslutet från Försäkringskassan och varje gång jag fick ett meddelande fick jag en klump i bröstet och ville inte öppna dem.  Numer så bryr jag mig inte. skickade in en ansökan till men då det inte gått 30 dagar blev det blankt nej från dem. Nu har jag skickat in för omprövning på beslutet med hjälp av kommunal och rehabkoordinator och min läkare har skrivit ett intyg på varför allting tagit tid. 

Jag undrar hur jag ska kunna jobba i hemtjänsten gåendes med kryckor och med en infektion i kroppen. Jag har så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag äter starka smärtstillande tabletter för att kunna röra mig och kunna gå på toa eller ta mig ur sängen. 

/Snorpehönan

#Snorpehönan

Bild: Snorpehönans egnaAnnons


%d bloggare gillar detta: