Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Jag kan laga mat till mig och därför anser Försäkringskassan att jag inte är sjuk.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
sedan 2011

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, fibromyalgi och ångest 

Hur försörjer du dig nu?
Socialen

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Försäkringskassan skriver att det inte finns något som styrker att jag ens är 1/4 dels sjuk. Men de tvivlar inte på mina symtom. Men jag kan ju laga mat till mig och min dotter, så därför anser Försäkringskassan i beslutet jag fick vänta 7 månader på, att jag inte är sjuk. Min dotter bor dock inte hemma sedan augusti 2018.

Enligt Försäkringskassan finns ingen medicinsk beskrivning i sjukintyget, utan bara en mera utförlig beskrivning av mitt mående samt att läkaren hänvisar till en arbetsförmågeutredning.

• • •

 Jag är inte sjuk påstår Försäkringskassan.  
Lever med värk 24/7, hjärntrötthet, kraschad ekonomi lever på socialen sedan januari 2019, lånar av vänner och familj.  Varje dag vaknar jag med värk, feberkänsla, hals- och öronont, dimsyn, kroppen kraschar hela tiden när jag försöker göra något så trivialt som att duscha eller laga mat.

En krasch innebär att jag tappa talet, blir sned i ansiktet, hela kroppen rör sig monotont och stelt, sakta, får inte fram orden, får lägga mig för att vila. 
Störd sömnrytm, antingen sover jag 10-12 tim eller max 3 tim. När jag prata eller skriver blir det ofta helt fel ord och andra än de jag tänker skriva. Är så förlamande trött hela tiden.

När det dimper ner ett kuvert med Försäkringskassans logga på, så får jag svår ångest. Har säkert glömt att skriva hälften av symtomen. 

/Ing-Marie

#IngMarie

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: