Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Det är många nätter jag ligger och gråter mig till sömns”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
180 dagar

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Utmattningssyndrom, 100%

Hur försörjer du dig nu?
Maken försörjer oss och vi har lite sparade pengar. Snart får vi höra med banken om ett lån.

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att det inte finns medicinska bevis (objektiva fynd) för det jag och läkaren säger i intyget och därför är jag inte sjuk och kan därmed jobba heltid i vilket arbete som helst där jag inte behöver vara kognitativt aktiv…

• • •

Trots att jag står i kö för att komma till bland annat stress-rehab så anser Försäkringskassan att jag kan arbeta heltid. De säger i sin motivering att jag kan ta ett vanligt arbete där jag inte behöver tänka. Men deras sk motivering behöver tydligen inte förklaras från deras sida och de kan inte ge exempel på vilka arbeten man inte behöver tänka på. Skulle jag i mitt yrke inte förklara varför jag motiverar på ett visst sätt hade jag fått sparken.

Vi kämpar på maken och jag med det ekonomiska. Eller om vi ska vara ärliga, mest maken. Jag bidrar med att försöka sälja av kläder på Tradera, men får ofta ta hjälp då hjärnan kollapsar av få ihop allt. Jag håller på att utveckla en depression på grund av situationen som känns helt hopplös. Det är många nätter jag ligger och gråter mig till sömns för att jag känner mig helt tom, maktlös, chanslös. Inte trodde jag det här om vår så kallade välfärd och samhällsuppbyggnad.

/Tess

Bild: Pixabay

%d bloggare gillar detta: