Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Har fått sälja mina möbler och bil för att klara mig”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2019

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2016

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
100% på grund av fibromyalgi, spinal stenos, EDS, ADHD, PTSD, GAD, stressyndrom, sömnstörningar, svår värk och daglig smärta. Svårt med koncentration, kan inte vara bland folk, höga ljud, dofter, väldigt stresskänslig, paniksyndrom. Måste sova flera ggr om dagen.

Hur försörjer du dig nu?
På mina barn och vänner

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Arbetsförmedlingen vill inte att jag deltar i något program, har inga SGI dagar kvar och får ingen sjukpenning. Försörjningsstöd har nekats då jag fick retroaktivt sjukpenning i februari för september och oktober när jag fick jag låna för att betala hyra och räkningar. Försörjningsstöd hade inte rätt att räkna in dessa pengar då jag i februari betalade tillbaka mitt lån. Så har varit utan pengar med motivering från soc: ”Du kan ju låna igen.” Och Försäkringskassan hänvisar att jag inte har någon SGI.

• • •

Har fått sälja mina möbler och bil för att klara mig, för att inte bli utslängd på gatan. Utan bil kan jag inte ta mig någonstans på grund av att jag ej klarar av att åka kollektivt.
Fysisk aktivitet är jätteviktigt, även hjälpmedel, men har inte råd. Finns inga pengar. Har sökt sjukersättning och får jag ett till avslag så orkar jag inte kämpa mera… då ger jag upp. Man måste vara frisk för att orka vara sjuk… och jag är inte frisk!

/Minna

Bild: Minnas egnaAnnons


%d bloggare gillar detta: