Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

#116omdagen

”Försäkringskassans handläggare gav förslaget att jag kunde skilja mig så kunde jag söka socialbidrag.”

Vilket år fick du avslag på sjukpenning?
2018

Hur längre hade du varit sjukskriven när du fick avslag?
2 år

Vad vill läkaren sjukskriva dig för och i vilken omfattning?
Kroniskt smärttillstånd, depression 

Hur försörjer du dig nu?
AFA i 180 dagar, sen maken

Hur motiverar Försäkringskassan sitt avslag?
Att jag kan ta ett ej fysiskt och kognitivt arbete.

• • •

Jag har blivit mycket sämre med min smärta och psykiska måendet. Har fått ökat all medicin jag tar, även tillkommer nya mediciner. Hela familjen blir drabbad av mitt sämre mående. Denna stress som uppstår av att inte kunna försörja sig och barnen om 4 mån. Det är väldigt jobbigt att bli sjuk, hela livet har förändrats. Jag har inte valt att bli sjuk. Jag vill bli frisk, jag vill arbeta. 

Försäkringskassans handläggare gav förslaget att jag kunde skilja mig så kunde jag söka socialbidrag. När jag gjorde AFU-utredning (Arbetsförmågeutredning) och inte klarade av test pga för dåligt fysiskt och psykiskt skick, då ” plockar” Försäkringskassans handläggare bara bort den bedömningen. 

Hur kan regeringen tillåta denna misär? Försäkringskassan är en myndighet som förstör sjuka människors liv ännu mer. Varför fortsätter arbetsgivare att betala in till en sjukförsäkring som inte fungerar?

Skamligt hur alla läkares intyg kan kastas i soptunnan av icke medicinsk kunniga kontorister. Hur kan en FMR läkare (Försäkringsmedicinsk rådgivare) utan ens ha träffat patienten avgöra patientens hälsotillstånd???  FMR utlåtandet väger tyngre än mina läkares intyg . Läkare som följt mig i många år. 

Jag har arbetat i 20år, blir ofrivilligt sjuk och blir då en människa helt utan värde…. Det är så kränkande.

/Ej människa längre. 

Bild: PixabayAnnons


%d bloggare gillar detta: